Instructies Muurdecoratie Behangen

Standaardbehang, Premiumbehang, Wasbaar gecoat behang

 1. Lees de instructies voordat u begint met ophangen, dit geldt OOK voor decorateurs en professionals. Controleer zorgvuldig of het product fouten of defecten bevat VOORDAT u begint met ophangen. Leg alle behangpanelen op de vloer en in de goede volgorde (soms komen panelen niet in de goede volgorde). Controleer dat alle panelen overeenkomen, en dat u tevreden bent met het ontwerp, de kleuren en de kwaliteit. Wanneer ze op de muur bevestigd zijn doet u wellicht afstand van uw herroepingsrecht. U kunt geen vergoeding krijgen voor de gemaakte kosten bij het ophangen of verwijderen van de artikelen.

 2. Uw muur dient schoon, droog en glad te zijn, vrij van stof en vuil. Wacht 4-6 weken met ophangen wanneer de muur recentelijk geschilderd of gestuct is, aangezien de lijm anders wellicht niet goed bindt. Als de muur is beschilderd met (glinsterende) zijdeverf, moet deze eerst worden geschuurd met schuurpapier. Wij raden aan de muur voor te behandelen met een primer voordat u overgaat met behangen.

 3. Markeer de muren met een potlood en waterpas zodat u de stroken recht op de muur kunt aanbrengen.

 4. Plaksel bevestigen aan de muur. Bestrijk, met een borstel of roller, een dun, gelijkmatig laagje plaksel op de muur waar de strook wordt geplaatst. Doe dit strook voor strook, aangezien het plaksel anders op kan drogen voordat u ze allemaal heeft geplaatst. Bevestig de strook aan de muur.

 5. Wij raden aan om de stroken te bevestigen met twee personen. Probeer papierscheuren en -frommels te vermijden. NIET de papieren stroken vouwen voor bevestiging.

 6. Wanneer de strip is bevestigd, strijk deze vervolgens voorzichtig glad door middel van een droge spons of een rubberen roller om luchtbellen weg te halen. Bevestig de volgende stroken zorgvuldig zodat deze in lijn zijn met de afbeelding. Geen overlapping vereist. Indien nodig, verwijder overtollig plaksel door middel van een licht bevochtigde doek. Pas hierbij op dat u niet teveel druk zet op het papier.

 7. Laat 24 uur drogen op een constante temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Belangrijk: Sluit alle ramen en deuren en schakel air conditioning uit, zodat het behang niet te snel droogt. Te snel opdrogen kan ervoor zorgen dat de stroken vervormen of breken.

 8. Trim, wanneer het is opgedroogd, het overtollige behang door middel van een SCHERP mes en een rechte rand. Let op: Papier kan scheuren wanneer dit nog nat is.

Zelfklevend behang

 1. Leg alle panelen in de juiste volgorde op de grond. Controleer of alle panelen juist corresponderen en of u blij bent met het design, kleur en de kwaliteit. In het geval van problemen gelieve gelijk contact op te nemen. Wanneer ze zijn aangebracht kan uw recht om ze terug te brengen komen te vervallen.

 2. Zorg ervoor dat uw muur schoon, vrij van stof (zeer belangrijk!), en glad is. Als de muur al behangen is, dan moet u dit eerst verwijderen. Bij een net geschilderde of gepleisterde muur moet u 4 weken wachten.

 3. Markeer uw muur met een meetlint, waterpas en een potlood. Markeer als eerste de middenlijn, en daarna lijnen voor elk paneel om te assisteren met het ophangen.

 4. Gebruikmakend van de markeringen positioneert u het eerste paneel recht en gebruikt u de maskeertape om deze aan de muur te plakken (we adviseren om in het midden te beginnen). Laat het bovenste gedeelte naar beneden hangen en pulk voorzichtig het afdekpapier weg. Knip met een schaar de band afdekpapier weg.

 5. Strijk het bovenste gedeelte, vanaf de vouw, naar boven toe door gebruik te maken van een raamtrekker of een droge spons, om zo het paneel te bevestigen. Verwijder de maskeertape en pel voorzichtig het afdekpapier naar beneden, terwijl u het paneel zo dicht mogelijk bij de muur houdt en het blijft gladstrijken. We adviseren dat u een tweede persoon vraagt om te assisteren.

 6. Herhaal stappen 4 & 5 om elk paneel te bevestigen. Panelen moeten niet overlappen. Wanneer u een fout maakt of er een luchtbel zit dan kunt u het losmaken en herpositioneren zoals nodig is.

 7. Wanneer uw muurschildering is geïnstalleerd kunt u met een scherp mes voorzichtig overtollige stukken van de zijkanten en onderkant wegsnijden.